T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Alâeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu

Küresel Bir Bulut: DIGITAL LITERACY FOR THE FUTURE ile öğrencilerimiz güvenli internet için seslerini yükseltiyor!

.

Dijital dünyada güvenliği sağlamak ve farkındalığı artırmak adına ALAEDDİN ÖZDENÖREN İMAM HATİP ORTAOKULU Öğrencileri, "Safer Internet Days" etkinlikleri kapsamında unutulmaz bir deneyime imza attı. DIGITAL LITERACY FOR THE FUTURE adlı proje, öğrencilere dünya genelinde diğer ortak ülkelerle birlikte Mentimeter web 2 aracını kullanarak güvenli internet konusundaki düşünce ve görüşlerini paylaşma fırsatı tanıdı.

Bu özel gün kapsamında, öğrenciler aynı anda diğer ülkelerle eş zamanlı olarak Mentimeter aracını kullanarak düşünce ve görüşlerini paylaştı. Toplanan veriler, ortak bir Word Cloud oluşturulması için bir araya getirildi. Sonuç olarak, küresel bir bulut oluşturarak öğrencilerin ortak görüşlerini yansıtan bir sanat eseri ortaya çıktı.

Proje koordinatörleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Bu etkinlik, öğrencilerimizin dijital dünyada güvenlik konusundaki bilinçlerini artırmak ve dünya genelinde bir araya gelerek birlikte çalışma yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlendi. Mentimeter aracını kullanarak öğrencilerimiz sadece kendi görüşlerini değil, aynı zamanda küresel bir perspektiften bakarak farklı kültürlerden gelen öğrencilerle etkileşimde bulundular." şeklinde konuştu.

“6th February Safer Internet” adlı bu küresel etkinlik, öğrencilerin dijital dünya hakkında bilinçli ve sorumlu bireyler olmalarını teşvik ederek, küresel bir iletişim ağında birbirleriyle bağlantı kurma yeteneklerini artırıyor.

23-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 14:51 - Görüntülenme: 40
  Beğen | 0  kişi beğendi