Ara

İmam Hatip okulları arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı.

Ara

Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yapıldı.

Ara

Öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersinde öğretmenlerinin rehberliğinde çok güzel çalışmalara imza attılar.

6-A SINIFI YILSONU PROGRAMIMIZI YAPTIK

6/ A Sınıfı olarak geçen yıl planladığımız yılsonu gösterimizi pandemi sebebiyle yapamamıştık. Programımızı online yapma fikri hepimizi çok heyecanlandırdı. Tüm dileğimiz hastalığın bitmesi ve okulumuza kavuşabilmek. İnşallah önümüzde ki sene eğitimimize yüzyüze devam edebiliriz. Ama bu süreçte bu şekilde de de olsa hazırladıklarımızı sunabilmek bizi mutlu etti.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayanProgramımızın konularını,bir yılsonu programından çok; geleceğin ümidi olan biz İmam Hatiplilerin gündeminde olan konulardan seçtik.

Sultanul Şuara şairlerin sultanı olan Necip Fazıl Kısakürek'in 38. ölüm yıldönümü olması nedeniyle hayatı ve şiirlerine yer verdik.Sakarya türküsünü okuduk.

İstanbul'un fethinin 568.yıldönümü olması nedeniyle Fatih Sultan Mehmet'in hayatını,fetih şiirlerini  ve İstemem isimli şiiriniokuduk. Kanayan bir yaramız olan Kudüs ile ilgili şiirlerede programımızda yer vermeden edemedik. Arkadaşımız Ceren Öztürk,  Kudüs ile ilgili kendi  yazdığı şiirini okudu.

Programımızda Peygamber efendimizle ilgili Türkçe ve İngilizce şiirlerimizi okuduk ve arkadaşlarımız bir de küçük skeç oynadılar.

Daha sonra ProgramımızErvatuana Tunç arkadaşımızın kendi yazdığı  6/A sınıfı şiiri vearkadaşlarımızın hazırladığı  6/A yıl sonu slayt ve videolarımızla  devam etti.

Son olarakprogramımız  arkadaşlarımızın yaptığı dua ile son buldu.

Haz

Diyanet tv program yapımcısı  ve sunucusu Selman Tuna 'nın moderatörlüğünde eğitimci ve sanatçı Hasan Özer'in katılımıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa  hakkında öğrencilerimizde  farkındalık oluşturmak için instagram canlı yayını gerçekleştirdik. Programımız Selman Bey sunumu ve moderatörlüğüyle başladı. Okul müdürmüz Hüseyin ÇAKIR'ın yaptığı konuşmayla devam etti. Program Öğrencimiz Bekir can Uzan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle ve Hasan Özer'in sıcak sohbeti ve muhteşem ezgileriyle tamamlandı.