T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Alâeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu

Öğrenciler, Güvenli İnternet Mesajlarını WordArt Şablonlarıyla Canlandırdılar

Öğrenciler, Güvenli İnternet Mesajlarını WordArt Şablonlarıyla Canlandırdılar

Digital Literacy for the Future Projesi kapsamında Şubat ayında, öğrencilerin yaratıcılığını ve bilinç düzeyini artırmak için dijital okuryazarlık ve güvenli internet konularına odaklanan bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. "Güvenli İnternet" temalı bu etkinlikte, öğrenciler WordArt aracını kullanarak çeşitli görsel şablonlar oluşturarak mesajlarını iletmeye çalışmışlardır.

Ortak okulların katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlik kapsamında, öğrenciler dijital dünyada güvenli internet kullanımının önemine dikkat çekmek için çeşitli konseptlerde WordArt şablonları oluşturmuşlardır. Oluşturulan her bir şablon, öğrencilerin kendi perspektiflerinden güvenli internetle ilgili önemli mesajları içermektedir.

Oluşturulan WordArt şablonları daha sonra tüm ortak okullar tarafından bir araya getirilerek dinamik bir video oluşturulmuştur. Bu video, öğrencilerin güvenli internet konusundaki fikirlerini, düşüncelerini ve önerilerini bir araya getirerek toplu bir mesaj meydana getirmiştir.

Etkinlik, öğrencilerin dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmelerine ve güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamıştır. Ayrıca, öğrenciler arasında işbirliği ve takım ruhu oluşturulmasına da olanak tanımıştır.

 

Video için: https://www.youtube.com/watch?v=Mz2cgyZtgno&t=4s

28-03-202428-03-202428-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 14:44 - Görüntülenme: 12
  Beğen | 0  kişi beğendi