Dijital Etik ve Çevrimiçi Davranış Kuralları Hakkında Bilinçlenmek İçin Eğlenceli Bir Yöntem

Okulumuzun öğrencileri, dijital etik ve çevrimiçi davranış kuralları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için öğretmenleri rehberliğinde yaratıcı bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlik kapsamında, öğrencilere Toony Tools adlı çevrimiçi araç tanıtıldı ve öğrenciler bu araçla çizgi film karakterleri oluşturmayı öğrendiler.

Toony Tools'u kullanarak, öğrenciler kendilerini temsil eden çizgi film karakterleri tasarladılar. Karakterlerini çeşitli özelliklerle özelleştirerek kişiselleştiren öğrenciler, ardından bu karakterlerle dijital etik ve çevrimiçi davranış kuralları hakkında diyologlar oluşturdu.

Öğrencilerin yaratıcı fikirleri ve mizahi yaklaşımlarıyla oluşturdukları diyologlar, dijital dünyada doğru davranışlar ve etik çerçevesinde iletişim kurmanın önemini vurguladı. Bu etkinlik sayesinde öğrenciler, çevrimiçi ortamda güvenli ve saygılı davranmanın yanı sıra, dijital dünyada karşılaşabilecekleri riskler hakkında da bilinçlendiler.

Okulumuzun dijital vatandaşlık ve etik konularında öğrencileri bilinçlendirme çabaları devam edecek olup, öğrencilerin dijital dünyada sorumlu bireyler olarak yetişmelerine destek olmaya devam edecektir.

28-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024

Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 14:53 - Görüntülenme: 18