ANKARA / YENİMAHALLE - Alâeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu

6 Şubat Güvenli İnternet Günü

6 Şubat Güvenli İnternet Günü, dijital okuryazarlık ve güvenli internet konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. "Digital Literacy for the Future" projesi kapsamında, öğrenciler ve proje ortakları, bu önemli günü Phinsh Web2.0  aracını kullanarak özel bir etkinlikle kutlamışlardır.

Öğrenciler, Phinsh Web2.0 aracını kullanarak her biri bir harfi temsil eden interaktif görseller oluşturmuşlardır. Ardından, bu harfleri birleştirerek işbirlikçi bir proje sloganı oluşturmuşlardır. Etkinlik, öğrencilere dijital okuryazarlık konusunda pratik yapma fırsatı sunarken, aynı zamanda takım çalışması ve iletişim becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamıştır.

Etkinlik sırasında öğrenciler, dijital dünyada karşılaşılabilecek potansiyel tehditler hakkında bilgi edinirken, güvenli internet kullanımının önemini vurgulayan mesajlarla donatılmış bir proje sloganı geliştirmişlerdir. Bu slogan, gelecek nesillerin dijital dünyada güvenli ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerini teşvik etmek amacıyla tasarlandı.

Projede görev alan öğretmenler, etkinliğin amacını şu sözlerle açıkladı: "Bugünün dijital çağında, çocuklarımızın güvenli internet kullanımı konusunda bilinçli olmaları son derece önemlidir. Bu etkinlik sayesinde, öğrencilerimiz hem dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmekte hem de güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlenmektedirler. Bir araya gelerek işbirliği yapmak, onların takım ruhu ve iletişim becerilerini güçlendirmektedir."

6 Şubat Güvenli İnternet Günü'nde gerçekleşen bu etkinlik, gelecek nesillerin dijital dünyada bilinçli ve güvenli bir şekilde bulunmalarını teşvik etmek adına önemli bir adım olarak kabul edilmektedir. Digital Literacy for the Future Projesi, benzer etkinliklerle dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı konusunda farkındalık yaratmaya devam edecektir.

28-03-202428-03-202428-03-2024

Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 14:42 - Görüntülenme: 12